> Engeloji : 1.06.2024 - 1.07.2024

Translate

22 Haziran 2024 Cumartesi

ENGELLİ ÖĞRETMEN ADAYLARI BEKLİYOR



Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kapsamında yapılacak engelli öğretmen atamaları için öğretmen adayları bakanlıktan gelecek duyuruyu bekliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan atamalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, engelli öğretmen atamaları ile ilgili olarak: 

"Malum engelli arkadaşlarımızın atanmasıyla ilgili süreci Aile ve Sosyal Bakanlığı yürütüyor. Onlar kendilerine verilen kadro sayısını bakanlıklar arasında bölüştürüyorlar. Bize de tahsiste bulunacaklar. O süreç tamamlanınca engelli arkadaşlarımızla ilgili atama sürecini duyururuz. Oradan sayı bekliyoruz." diye açıklama yaptı.

Engelli öğretmen ataması için kadro ve branşların ilerleyen günlerde ilan edilmesi bekleniyor. Başvuru kılavuzu yayınlandıktan sonra atama kontenjanları ve kadrolar açıklanacak.

Engelli öğretmen ataması başvuruları için 
"http://mebbis.meb.gov.tr" veya 
"http://personel.meb.gov.tr" 
adreslerinde yer alan başvuru formu doldurulacak.

Başvurular, adayların belirleyeceği bir il veya ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından onaylanacak. 

Tüm adaylara hayırlı olması dileğiyle...

ALİYE YÜCEL

8 Haziran 2024 Cumartesi

ENGELSİZ FİLMLER FESTİVALİ 2024



7-13 Haziran tarihleri ​​arasında düzenlenecek Engelsiz Filmler Festivali 2024 başladı.

Ulusal Uzun Film Yarışması ve Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda ödül sahiplerini bulacağı Ödül Töreni ve katılma partisi 13 Haziran günü yapılacak.

Törende Türkçe İşaret Dili çevirisi, canlı sesli anlatım ve İngilizce çevirisi de olacak.

Engelsiz Filmler Festivali, 2013 yılında sinemaya ilgi duyan gençler tarafından filmleri engelli bireylerin erişimine uygun hale getirme hedefiyle başladı.


ALİYE YÜCEL