> Engeloji : "İÇİMDEKİ MÜZİK" FİLM OLUYOR

Translate

16 Mayıs 2022 Pazartesi

"İÇİMDEKİ MÜZİK" FİLM OLUYOR



Türkçeye "İçimdeki Müzik" ismiyle tercüme edilen Sharon M. Draper'ın "Out of My Mind" adlı romanı film oluyor. 

Disney Yapım Şirketi, konuşamayan ve tekerlekli sandalye kullanan serebral palsili küçük kızın hikayesini anlatan romanı filme uyarlıyor. Kitap, ülkemizde ve dünyada çok satanlar listesinde yer aldı.

"İçimdeki Müzik" konuşamayan ve yürüyemeyen, yaşıtı diğer çocuklarla aynı fırsatlara sahip olmayan serebral palsili bir ergen olan Melody Brooks'un 
gerçek hayat hikayesini anlatıyor.
 
Konusu şöyle: S
erebral palsili Melody'nin hızlı bir zekâsı ve keskin bir zihni vardır. Konuşmadan bile insanlar ile iletişim kurmaktadır. Ancak konuşamaması ve tekerlekli sandalye kullanması nedeniyle sınıf arkadaşlarıyla aynı akademik fırsatlara sahip değildir. Bir eğitimci Melody'nin yeteneklerini fark edip, eğitim arayışını görünce onun eğitime devam etmesini sağlar...


Filmde; Melody rolünde yine engelli ve  tekerlekli sandalye kullanan Phoebe-Rae Taylor rol alacak. Disney, 12 yaşındaki Taylor'ı dünya çapında bir arayış ile İngiltere'de buluyor.

Yapımcı Peter Saraf  “Daha önce görülmemiş bir şey yapacağız. Konuşamayan, tekerlekli sandalye kullanan ve serebral palsili yine aynı durumdaki altıncı sınıf öğrencisi harika bir aktris canlandıracak..." diye açıklıyor. 

Filmin yönetmeni ise Amber Sealey. Sealey; oldukça başarılı filmlere imza atmış İngiliz-Amerikalı aktris, film yapımcısı, senarist ve film yönetmeni.

Disney+'ta yayınlanacak olan filmin çekimleri henüz başlamadığı için Disney Yapım Şirketi ne zaman gösterime gireceği konusunda henüz tarih vermiyor. 

"Kitap mı? Film mi?" derseniz tercihim hep kitaptan yana olmuştur. Ama filmi de çok merak ediyorum. Üstelik Melody'yi canlandıracak olan engelli oyuncuyu seyretmeyi istiyorum.

Kaynak: Disability Scoop

ALİYE YÜCEL 


2 yorum: