> Engeloji : ENGELLİLİK EYLEM PLANI

Translate

18 Temmuz 2023 Salı

ENGELLİLİK EYLEM PLANI



Birleşik Krallık Hükümeti, engelli insanların yaşamlarını iyileştirmek için cesur önlemler alma kararı aldı.

Hükümet, ülke çapındaki engelli insanların yaşamlarını önemli ölçüde iyileştirmek için tasarlanmış yeni ve iddialı bir Engellilik Eylem Planı'nı duyurdu.

Plan, işletmelerin ve yerel makamların engelli bireylerin ihtiyaçlarını karşılamasını sağlamaya ve günlük hayatın her alanında erişilebilirliği artırmaya yönelik pratik önlemler getiriyor.

Özetlenen temel girişimler şöyle;
Yardımcı teknolojinin profilini yükseltmek, taksi ve özel kiralık sürücüler için zorunlu engelli bilinçlendirme eğitimini yasalaştırmak ve 2031'de Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunlarına Büyük Britanya'nın ev sahipliği yapmasının fizibilitesini araştırmak.​

Engelliler, Sağlık ve Çalışma Bakanı Milletvekili Tom Pursglove, Engelliler Eylem Planı'nın engelli insanlar için acil iyileştirmeler uygulamak için pratik önlemler ortaya koyacağını vurguladı.

Pursglove, "Engellilerin karar verme sürecinin merkezinde yer almalarını istiyoruz ve ilgilenen herkesi bu istişareye yanıt vermeye teşvik ediyorum, böylece ülke genelindeki engellilerin görüşleri nihai Engelliler Eylem Planımızın ön ve merkezinde yer alıyor" dedi.

Önerilen bu plan, dönüm noktası niteliğindeki yasaların kabul edilmesi de dahil olmak üzere eğitim, çalışma, boş zaman ve engelliler için haklar konularında geçen yıl elde edilen önemli başarıların hemen ardından geldi. Bunlar; Down Sendromu Yasası ve İngiliz İşaret Dili (BSL) Yasası'sıydı.

Hükümet, planın şekillendirilmesinde halkı katılımaya davet etti. İstişare 12 hafta sürecek ve herkesin yorum yapmasına açık olacak.

West Midlands Bölgesel Paydaş Ağı Engelli Birimi Başkanı Louise Mckiernan, seslerinin duyulmasını sağlamak için birçok engelliyi, engelli kuruluşlarını ve diğer ilgili tarafları bu istişare tatbikatına katılmaya teşvik etti.

Engellilik Eylem Planı, Birleşik Krallık Hükümetinin Ulusal Engellilik Stratejisinin bir parçasını oluştuyor ve engelli insanların yaşamlarını daha iyi hale getirmek için daha uzun vadeli bir vizyon ortaya koyuyor.

Hükümetin Engelliler İçin Eylem Planı, fiziksel yetenekleri ne olursa olsun tüm insanların engelsiz bir şekilde çalışma, alışveriş yapma, seyahat etme ve boş zaman etkinliklerinin tadını çıkarma özgürlüğüyle zenginleştirilmiş yaşamlar sürdürebilmelerini sağlama çabasında yeni bir sayfa açıyor.

Bu girişim, daha kapsayıcı bir Britanya yaratma yolunda önemli bir adımı işaret ediyor. ​​Umarız bu tür eylem planları ülkemizde ve dünyanın her yerinde gerçekleşir böylece engellilerin hayatı daha kolaylaşır. 

Kaynak: deeside.com

ALİYE YÜCEL 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder