> Engeloji : ENGELLİ RALLİ PİLOTU

Translate

23 Mayıs 2023 Salı

ENGELLİ RALLİ PİLOTU


Bir kaç gündür her yerde Kübra Denizci'nin haberi vardı. Denizci, ilk engelli kadın ralli pilotu olarak tarihe geçti. 

Genç kadın, 16 yaşındayken yüksekten düşüyor ve boynu kırılıyor. O günden sonra da hayatını tekerlekli sandalyede sürdürüyor. Yıllarca fizik tedavi görüyor. Ancak bu durum onu yıldırmıyor. Açık öğretim lisesinden sonra iki üniversite bitiriyor. Ehliyetini alıyor. Motor sporlarında ralli pilotu olmayı kafasına koyuyor ve bunu başarıyor. Türkiye’de yarışan ilk engelli kadın pilot oluyor.

Motor sporlarında engelliler için ayrı bir kategori olmadığı için engellilerle aynı kategoride yarışıyor.

Dünyada da omurilik yaralanması sonrası ralli yapabilen iki kadın pilottan biri olan Denizci’nin bu başarısı, Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA)  tüm dünyaya duyuruldu.

Geçtiğimiz günlerde Bursa'da 19-20-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 47. Yeşil Bursa Rallisi’nde pistlere öncü araç olarak çıkıyor. 

Açılış seremonisi sırasında kendisi gibi ralli pilotu olan erkek arkadaşı Ahmet Keskin ona  evlenme teklif ediyor. Keskin  "Benim en büyük hayalimse Kübra'nın Avrupa’da ve dünya pistlerinde yarışabilmesi..." diyor.

Şimdi 35 yaşında olan Kübra Denizci, kazadan bir süre sonra "Ben ne yapabilirim? Eğer Kübra bunu yaşamamış olsaydı ne yapacaktı, hayatında nerede olacaktı?" diye hareket ettiğini belirtiyor. Sürücü koltuğu için "en özgür hissettiğim yer" diyor. 


ALİYE YÜCEL 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder